tisdag 23 november 2010

Nerja får Spaniens första sjustjärniga hotell...

Nerja kommer att få landets första sjustjärniga hotell. Hotellgruppen Banyan Tree Hotels & Resorts storsatsar och anläggningen väntas stå klar till 2013 om planerna går i lås.
Hotellet med namnet Bahía Fenicia kostar 230 miljoner euro och blir på 13.000 kvadratmeter.
Banyan Tree Hotels & Resorts kommer att erbjuda totalt 200 rum på hotellet som blir beläget vid Paraje Natural de los Acantilados de Maro-Cerro Gordo på östra delen av Costa del Sol.
Näringslivet i Nerja gläds åt nyheten som givetvis kommer att sätta Nerja på kartan ytterligare. Företagarföreningen Asociación de Empresarios de Nerja och språkröret Enrique López Cuenca säger i dag till dagstidningen La Opinión de Málaga att området har mycket att erbjuda med allt från hav, stränder till skidåkning i Sierra Nevada.
Det som står på tur närmast är att anlägga en kommunal golfbana i trakten av Nerja och en fritidshamn i Torrox.
22.11.2010

44.000 osålda bostäder i provinsen

Enligt en studie som utförts av CatalunyaCaixa finns det 44.000 osålda bostäder i provinsen Málaga. Det är dubbelt så många jämfört med de osålda bostäder som finns registrerade vid Bostadsdepartementet Ministerio de Vivienda.
Det finns alltså gott om lediga lägenheter i provinsen Málaga. Antalet minskade med endast en procent under det senaste kvartalet.
Byggarnas förening Asociación de Constructores y Promotores de Málaga (ACP) säger att vid ett normalt ekonomiskt år behövs det 22.000 bostäder om året.
Sanningen är att för närvarande är det inget normalt ekonomiskt år. Därför finns det ett överskott av bostäder i provinsen Málaga.
23.11.2010

1 kommentar:

Monica Antonsson sa...

Nyheten visade dig dessvärre vara en anka. Det är alltså inte sant.